GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İLE GAZİ RESİM-İŞ VE MÜZE EĞİTİMİ TOPLUĞU TARAFINDAN KONYA KÜLTÜR-SANAT GEZİSİ DÜZENLENDİ.
8 Mayıs 2024 | 16:13

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Gazi Resim-İş ve Müze Eğitimi Topluluğu tarafından 4 Mayıs 2024 tarihinde Konya’ya Kültür ve Sanat gezisi düzenlendi. Gazi Resim-İş ve Müze Eğitimi Topluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Ali Ertuğrul KÜPELİ’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Gezi programı, Neolitik dönemden kalma, insanlık tarihinin önemli kültürel miraslarından biri olan Çatalhöyük ören yerinin ziyareti ile başladı. Katılımcılar, bu tarihi yerleşim yerindeki arkeolojik buluntular ve antik yaşam tarzları hakkında bilgi edindiler. Programın devamında yapımı Anabilim Dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Mutluhan TAŞ tarafından gerçekleştirilen, Selçuklu Sultanlarının yüz ve beden rekonstrüksiyonlarına dayalı silikon heykellerinin bulunduğu Darü’l-Mülk Sergi Sarayı'nda düzenlenen Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi gezildi. Prof. Dr. Mutluhan Taş öğrencilere sergi hakkında bilgiler verdi. Gezinin son durağı olan Mevlâna Müzesi'nde ise Mevlâna’nın felsefesi ve eserleri üzerine ayrıntılı bilgiler sunuldu. Gezi boyunca ve dönüş yolculuğunda alınan öğrenci geri dönüşleri, etkinliğin eğitim ve kültürel açıdan önemli bir misyonu başarıyla yerine getirdiğini ortaya koydu.

konya 1-1

konya 2-1