GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE MAMAK MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ İŞ BİRLİĞİ İLE RESİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.
16 Mayıs 2023 | 11:48

Gazi Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilen, Koordinatörlüğünü Gazi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Murat Kara’nın,  Yürütücülüğünü ise Görsel Sanatlar Öğretmeni Veysel Tacar’ın üstlendiği üç gün süren Resim Çalıştayı 8 Mayıs Pazartesi günü Çalıştay sanatçıları Ali DÜZGÜN, Akdoğan TOPAÇLIOĞLU, Ali Ertuğrul KÜPELİ, Efkan BEYAZ, Hüseyin ELMAS, Hande Bolu SERT,  Kerim LAÇİNBAY, Kürşat AZILIOĞLU, Meliha YILMAZ, Mutluhan TAŞ, Murat ASLAN, Serhat DİKER ve Veysel TACAR’ın konuşmacı oldukları söyleşi ile başladı.

Resim Çalıştayı Mamak İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEL ve Şube Müdürü Şahsenem DÜZGÜN, Mamak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Murat KARA, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler her biri farklı üslupta eserler üreten sanatçılara merak ettikleri konularda sorular sordular ve içtenlikle yanıtlar aldılar.  

Çalıştayın ikinci gününde sanatçılar hazırlanan çalıştay alanında eserlerini üretmeye başladılar. Sanatçılarla bir araya gelen öğrenciler birbirlerinden farklı üslupta eser üreten sanatçıların eser üretim aşamalarını yakından izleme şansı yakalamış oldular. Öğrenciler bir yandan da eserlerini üreten sanatçılarla sohbet ettiler ve gerek akademik gerek sanatsal yolculuklarında birtakım önerilerde bulundular. Çalıştay alanında Müzik Bölümü öğrencilerinin düzenledikleri enstrümantal müzik dinletileri de çalıştaya ayrı bir renk katmış oldu.

Çalıştay’ın üçüncü ve son günü ise çalıştay ekibi ile Mavi Göl Mesire alanında gerçekleştirilen kahvaltı ile başladı. Ardından Sergi Salonuna geçildi.  Sergi açılışında okulun öğrencilerinin oluşturduğu orkestra mini bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Açılışta Mamak İlçe Şube Müdürü Şahsenem Düzgün hazır bulundu. Protokol konuşmaları ardından açılış kurdelesi kesildi ve üç gün süren çalıştay açılan resim sergisi ile son buldu. Sergide yer alan eserler izleyicilerden büyük beğeni topladı. Öğrenciler ve diğer izleyiciler sanatçılarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

 

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

çalıştay -1

 

 

 

background image