DOÇ. DR. OSMAN ÇAYDERE GRAFİK ATÖLYESİ "YENİ NORMART" İSİMLİ MEZUNİYET SANAL SERGİSİNİN AÇILIŞI GENİŞ BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
29 Mayıs 2021 | 14:23

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Grafik Anasanat Atölye öğrencilerinin üç yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları içeren Üniversitemizde "Yeni Normart: Doç. Dr. Osman Çaydere Grafik Atölyesi 2021 Mezuniyet Sanal Sergisi" çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Doç. Dr. Osman Çaydere’ye grafik atölyesinin bir faaliyeti olan “Yeni Normart 2021 Mezuniyet Sanal Sergisi” için teşekkür edip 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Bu faaliyet için heyecanını dile getiren Rektörümüz, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Osman Çaydere Hocamızın ve öğrencilerin hazırlamış olduğu bu sanal sergimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Osman Hocam’ın nezdinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, tüm öğrencilerimize, Ana Bilim Dalı Başkanımız Meliha Hocam’a canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ise “Hocalarının öncülüğünde bu zor koşullarda dahi harikalar yaratacaklarına emin olduğumuz  Doç. Dr. Osman Çaydere Grafik Anasanat Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarını az sonra hep birlikte keyifle izleyeceğiz. Bu pandemi sürecinde öğrencilerinin motivasyonlarını her daim yüksek tutarak onları mezuniyet sergisi heyecanından mahrum bırakmayan Ana Bilim Dalımızın değerli hocası Doç. Dr. Osman Çaydere ile sevgili öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum.  Motivasyonumuzdaki en önemli payın, Ana Bilim Dalımızdaki etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Hocamızın ve Fakültemizin çok değerli Dekanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin Üniversite ve Fakülte yöneticilerimizin desteklerine ait olduğunu da bir kez daha dile getirmek istiyorum. Kendilerine içtenlikle teşekkür ediyor ve herkese selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Grafik tasarımın, plastik sanatların en çağdaş ve işlevsel dallarından birisi ve çağımızın işlevsel ürünler ortaya koyan en gözde mesleklerinden de birisi olduğunu vurgulayan  Doç. Dr. Osman Çaydere “Milyonlarca araç ve insanın olduğu şehirlerde kaybolmuyorsak, aradığımızı buluyorsak bunda grafik tasarımın katkısı büyüktür. Girdiğimiz alışveriş merkezlerinde, hastanelerde vb. kompleks yapılarda aradığımıza bir çırpıda ulaşabiliyorsak, bunda da grafik tasarımın katkısı büyüktür. Yeni aldığımız bir cep telefonu, tablet ya da çamaşır makinesini artık kullanma talimatına gerek duymadan hemen kullanmaya başlayabiliyorsak, grafik tasarımın kullanıcı dostu ürünleri sayesindedir. Pandemi ile birlikte yeni bir boyut kazanan eğitim sisteminde başarıyı yakalayabilmemiz için de grafik tasarıma büyük görev düştüğü şüphesizdir. Mezun olacak gençlerimizin, eğitim fakültesinde temel formasyonu almış olmaları hem de grafik tasarım eğitimini almaları sebebiyle başarılı birer eğitim tasarımcısı olabilmelerinin yolunun da açılmış olduğunu düşünüyorum. Zaten pandemi sürecinde Üniversitemizin yükünü sırtlanan GUZEM’de yarı zamanlı görev yapan, atölyemizin genç tasarımcıları maharetlerini bizlere burada göstermişlerdir. Atölyemizde öğrenim gören arkadaşlarımızdan önemli bir bölümünü Üniversitemizin farklı birimlerinde tasarımlarıyla bu sürece katkı sağlamalarının önünü açan başta Sayın Rektörümüze, Dekanımıza ve Üniversite yönetimine sizlerin huzurunda tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Sergi, öğrencilerin eğitim süresince kaydettiği görüntülerden oluşan bir hatıra videosu, yazının tarihçesinin anlatıldığı kronoloji şeridi, kurumsal kimlik tasarımları, sosyal içerikli afişler, önemli günler anısına düzenlenmiş video klipler, sesli kitaplar, animasyonlar, ambalaj tasarımları ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan eserlerimizin, değerlerimizin konu edildiği pul tasarımlarından oluşan eserlerin çevrim içi sergilenmesiyle sona erdi.

background image