Yeni döneme başlarken 1.Sınıflarla tanıştık.
25 Ekim 2015 | 11:13

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı 2015-2016 eğitim öğretim yılını bir tanışma programı düzenleyerek açmıştır. Program kapsamında bölüme yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin okula bölüme ve derslere oryantasyon süresini hızlandırmak, daha verimli çalışma ortamı hazırlamak amaçlanmıştır. Tanışma etkinliği 8 Ekim 2015 tarihinde Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı binasında gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında ilk olarak bölüm öğretim elemanlarının da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleşmiştir. Toplantıda öğrenci temsilcisi Rengin Tanyeri, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’nun açış konuşmalarının ardından  Yrd. Doç. Dr. Yusuf Baytekin Balcı yaptığı konuşmasında eğitim, sanat eğitiminin hedefleri ve amaçlarına vurgu yapmış, Anabilim Dalı derslerinin yapılanmasını görsellerle birlikte öğrencilerin izlenimine sunmuştur. Böylelikle öğrencileri sıcak bir biçimde karşılama gerçekleşmiştir. Anabilim Dalında daha önce yapılmayan bu etkinliğe diğer sınıflardaki öğrencilerin de katıldığı gözlenmiştir. Bilgilendirme toplantısı sonrasında Tanışma Çayı ve ‘Geçtiğimiz Yıldan Özetle’ isimli Sergi ile Etkinlik devam etmiştir. Sergi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmüş olan öğrencilerin çalışmalarından  oluşturulmuştur. Serginin açılışına Anabilim Dalının Öğretim Elemanları ve Öğrencileri ile birlikte Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati AKYOL ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Tufan da katılmıştır.