ANKARA GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE GAZİ ÜNİVERSİTESİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI İŞ BİRLİĞİ İLE 2.GELENEKSEL RESİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.
31 Mayıs 2023 | 22:56

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Ana Bilim Dalı ve Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü işbirliği ile 22 -23- 24 Mayıs 2023 tarihlerinde ' 2. Geleneksel Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Çalıştayı düzenlendi.  Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ ve Okul Müdürü Boran ERGÜÇ koordinatörlüğünde, Görsel Sanatlar Öğretmenleri İlknur Aslan ve Barçın Yücel Gümüş’ün yürütücülüğünde hazırlanan çalıştaya Anabilim Dalımız Öğretim Elemanları Prof. Dr. Mutluhan TAŞ, Doç. Dr. Ali Ertuğrul KÜPELİ, Doç. Dr. Kerim LAÇİNBAY,  Doç. Dr. Murat ASLAN , Dr. Öğretim Üyesi Hande BOLU SERT ve Arş. Gör. Kürşat AZILIOĞLU katıldılar.

Çalıştay Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin Müzik dinletisi ile başladı ve ardından Çalıştay sanatçılarıyla söyleşi programına geçildi. Öğrenciler merak ettikleri konularda sorular sordular ve içtenlikle cevaplar aldılar. Çalıştaya katılan sanatçılar düzenlenen söyleşinin ardından çalıştay alanında canlı performanslar gerçekleştirdiler. Sanatçılarla bir araya gelen öğrenciler birbirlerinden farklı üslupta eser üreten sanatçıların eser üretim aşamalarını yakından izleme şansı yakalamış oldular.

Çalıştayın son gününde çalıştayda yapılan resimlerden oluşan karma resim sergisi düzenlendi. Sergi açılışında okul korosunun mini konseri ile keyifli anlar yaşatıldı. Serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü  Harun FATSA   İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Methi ÇELİK, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Meliha Yılmaz yaptılar. Son derece verimli geçen çalıştayda ortaya çıkan birbirinden nitelikli eserler daimi olarak sergilenmek üzere okul koleksiyonuna katıldı. Öğrenciler  çalıştay sanatçılarıyla bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

agsl-1