"Prof. Dr. Meliha Yılmaz Anasanat Atölyesi 4R Bir-İz Gençlik Sergisi” Gerçekleştirildi
21 Mayıs 2023 | 20:41

Cumhuriyetimizin sanat eğitimcilerini yetiştirmek üzere Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda yetiştirdiği binlerce sanatçı ile Ülkemiz sanat eğitimine yön vermeye devam ediyor.

Yetiştirdiği sanatçı ve sanat eğitimcilerinin yanı sıra milli bayramların kutlanmasında da büyük bir hassasiyet gösteren Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üye ve öğrencileri, “Prof. Dr. Meliha Yılmaz Anasanat Atölyesi 4R Bir-İz Gençlik Sergisi"ni geniş bir katılım ile gerçekleştirdi. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı onuruna büyük bir özenle düzenlendi.

Malik Aksel Sanat Galerisinde gerçekleştirilen sergiye Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Koşar, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çaydere, sergide yer alan öğrenciler Bahar Çakın, Maide Ekmen, Erdem Koç, Vildan Candan, Günay Sıla Elmas, Görkem Arslan, Hayrunnisa Aydın, Mehmet Emin Can Güney, İrem Kavruk, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, 19 Mayıs’ın Cumhuriyetimiz için önemine değinerek, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs tarihinde işgal altındaki İstanbul’dan hareket ederek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp Milli Mücadelenin ateşini yaktı” diye konuştu.

Milli Mücadelenin sadece filli olarak yapılmadığını ifade eden Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cehaletle de mücadele ettiğini söyledi. Bu noktada Gazi Üniversitesi bünyesinde Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalının kurulduğunu anlatan Prof. Dr. Meliha Yılmaz, öğrencilerinin üstün bir gayret göstererek sergiyi hazırladıklarını vurguladı.

Mezun ettikleri gençlerin Ülkemizin dört bir yanında giderek Gazi'nin misyonunu üstleneceklerini belirten Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler, kendisinin de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalından mezun olduğu bilgisini verdi.

Mezun olduğu okula davet edilmesinden dolayı ayrı bir gurur yaşadığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Ayşe Güler, tüm çalışmaların çok kıymetli olduğunu söyleyip, etkinliğin düzenlenmesinde başta Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta söz alan Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Koşar ise, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalının milli günlere büyük önem verdiğine işaret etti. Sergide bulunan çalışmaların hepsinin çok kıymetli olduğunu belirten Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Koşar, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından sergiye resimleriyle katılan öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Program sergi kurdelesinin kesilmesinin ardından, serginin gezilmesiyle sona erdi.

4r1-1