Şanlı Türkün Şanlı Bayrağı Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi
22 Mart 2018 | 22:28

Ankara Ticaret Odasının katkılarıyla Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından şehitlerin aziz hatıraları için düzenlenen Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı konulu Fotoğraf Yarışması ödül töreni 19 Mart 2018 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Ödül törenine Gazili 39 şehidin yakınları, Milli Savunma Eski Bakanı Sabahattin ÇAKMAKOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet DOĞAN, ATO Meclis Başkanı Nuri GÜRGÜR, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker EROĞLU tarafından hazırlanan Selam Türkün Bayrağına isimli mini konser sunumu ile başladı. Konserde Türk bayrağını anlatan eserler seslendirildi.

Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmaları, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilm Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet DOĞAN, ATO Meclis Başkanı Nuri GÜRGÜR tarafından yapıldı. Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU’nun konuşmasının bitiminde Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri temsil ettikleri Gazili Şehitlerin isimlerini tek tek okuyup buradayım diyerek ayağa kalktı. Ellerindeki Türk Bayraklarını açıp hep birlikte büyük bir coşku ve minnetle “Gazinin Şehitleri Burada” dedi.  Ellerindeki Türk Bayraklarıyla ayakta duran öğrenciler, salonda duygu dolu bir atmosfer yarattı.

Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından bine yakın eser katıldı. Fotoğraf ustalarından oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda yirmi fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. Yarışmada dereceye girenler plaketlerini Gazili Şehit ailelerinin elinden aldı. Ödül töreninin ardından Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı Fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.