Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Atatürk’ü Andı
26 Aralık 2017 | 22:10

Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Atatürk’ü Andı

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı 10 Kasım 2017 saat 11:00‘de Neşe Yağız Konferans Salonu’nda vefatının 79. Yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlandı. Ardından Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU yaptığı konuşmada diğer kurumlardan farklı olarak Atatürk ve Gazi Üniversitesi arasındaki bağlara dikkat çekmiştir.

 Daha sonra ise Metin Yazarlığını Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, 3D Canlandırmasını Mustafa ÜN’ün ve Yönetmenliğini Öğt. Gör. Kurtuluş ÖZGEN ’nin yapmış olduğu ‘‘Projeden Uygulamaya Bir Anıtkabir Hikayesi’’ isimli belgesel film gösterimi yapılmıştır. Belgesel Film salondaki misafirler tarafından ilgiyle karşılanmış ve yoğun duygular yaşanmasına neden olmuştur. Aynı zamanda ‘‘Projeden Uygulamaya Bir Anıtkabir Hikayesi’’ isimli belgesel film aynı gün TRT Avaz Kanalı’nda saat 13:25’de gösterime sunulmuştur.

Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın düzenlemiş olduğu programa çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılmıştır. Program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan saygı ve yoğun duygular eşliğinde sona ermiştir.

background image