Milli Mücadelenin 101.Yılı Anısına Akademisyen Sanatçılar Sanal Sergisi
20 Mayıs 2020 | 21:12

19 Mayıs 1919, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, düşman işgali altındaki İstanbul’dan 16 Mayıs günü yola çıkarak Samsun'a ayak basmasıyla Anadolu’dan başlattığı, emperyalizme karşı tarihte eşi benzeri görülmedik bir mücadelenin ateşini yaktığı ve dünyadaki tüm mazlum ve umudunu kaybetmiş milletlere örnek teşkil eden kutlu yürüyüşün ilk adımıdır. Bu tarihte ateşlenen milli mücadele ruhu, zulme boyun eğmeyeceğini ilan eden aziz Türk milleti ve kahraman Mehmetçiklerimizin hürriyet ve istiklaline vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak bizlere bıraktığı kutsal emanetidir. “Anadolu’ya geçmekteki amacım, Anadolu’nun ortasında ve Türk milletinin büyük kitlesi içinde, Türk milletinin yüksek karakterine ve sarsılmaz kararlılık ve imanına dayanmaktı. Bundan başka hiçbir önlemin, memleket ve milletin derin yarasına çare olamayacağına kesin olarak inanmıştım” sözleriyle sonsuz güvenini dile getirdiği Türk Milleti, bugün aynı kararlılık ve azimle yanmakta olan bu meşaleyi geleceğe taşınmaktadır.

 

Kurtuluş mücadelemiz, yalnızca fiili bir düşmana karşı değil, aynı zamanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ülküsü ile cehalete karşı da yürütülmüştür. Bu doğrultuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine temelleri atılmış olan Gazi üniversitesi bünyesindeki Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı, 19 Mayıs 1919’da ateşlenen milli mücadele ruhunu hiç kaybetmeden aynı inanç, heyecan ve kararlılıkla bugün de taşımakta, sanat ve sanat eğitimi alanında bu ulvi sorumluluğu harfiyen yerine getirmektedir.

 

Adını taşımaktan onur duyduğumuz Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu kutlu yürüyüşün 101. yıldönümünde “Milli Mücadelenin 101. Yılı Anısına” 124 akademisyen sanatçıdan oluşan Plastik Sanatlar Sergisi düzenlemiştir. Dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu salgının yaratmış olduğu olağanüstü şartlar nedeniyle, sergimizin sanal bir platformda izleyicilerle buluşturulması amaçlanmıştır. Sanatın pozitif ve onarıcı gücünün, içinde bulunduğumuz bu zorlu sürecin üstesinden gelinmesine katkı sağlayacağını umut eder, katılımcı sanatçılarımıza teşekkürlerimizi sunar ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutlarım.

 

 

Prof. Dr. Meliha Yılmaz
Gazi Üniversitesi
Gazi Eğitim Fakültesi
Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı

https://gaziresimissanalsergi.gazi.edu.tr/19mayis2020

MİLLİ MÜCADELENİN 101. YILI ANISINA AKADEMİSYEN SANATÇILAR SANAL SERGİSİ KATALOĞU

background image