İslam’da Resim ve Heykel
15 Kasım 2017 | 22:26

İslam’da Resim ve Heykel

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı 2 Kasım 2017 saat 13:30’da Neşe Yağız Konferans Salonu’nda İslam’da Resim ve Heykel konulu konferans düzenlemiştir. Konferans konuşmacısı olarak Prof. Dr. Nusret ÇAM’ı ağırlamıştır.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nusret ÇAM 1990 yılında Harvard Üniversitesi’nde misafir profesör olarak bulunmuş, 1996 yılında Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Sarkiyat Fakültesi ve 1999 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Prof. Dr. Nusret Çam’ın on beş yayınlamış kitabı, bir çok tebliğleri makaleleri ve bir de şiir kitabı bulunmaktadır.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Nusret ÇAM İslam’da çok tartışılan resim ve heykelin yasak olması konusu üzerinde durmuş,  yanlış bilenen bazı konuları örneklerle açıklamaya çalışmıştır. Ayrıca İslam’da resim ve heykel ile ilgili merak edilen soruları yanıtlamıştır.

Konferans bitiminde Resim – İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anısına Prof. Dr. Nusret ÇAM’a Seramik Atölyesinden  bir eser hediye etmiştir.

background image