GEÇTİĞİMİZ YILDAN ÖZETLE
11 Ekim 2017 | 22:19

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk sergisi olan ‘‘Geçtiğimiz Yıldan Özetle’’ ile bu yıla merhaba demiştir. “Geçtiğimiz Yıldan Özetle”adlı karma sergisinin açılışı öncesinde yine geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının“Gençdes”Projesi kapsamında, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Necmettin YAĞCI önderliğinde,Heykel Anasanat Atölye öğrencileri tarafından "Şehit Sanat Eğitimcileri Anıtı" ve "Gazi Resim-İş Bölümü Kurucu Hocaları Rölyef"lerinin açılışı yapılmıştır.

2 Ekim 2017 saat 13.30’da Malik Aksel Sanat Galerisinde sergi ve anıt açılışına, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR,Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Nihat DEĞİRMENCİ, değerli şehit yakınları Cennet YİĞİT’in ablası ve nişanlısı, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılmıştır.

“Şehit Sanat Eğitimcileri Anıtı” ve "Gazi Resim-İş Bölümü Kurucu Hocaları Rölyef" projelerinin danışmanlığını üstlenen Öğrt. Gör. Necmettin YAĞCI proje hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmuştur.Gazi Eğitim FakültesiResim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU’nun konuşmasından sonra söz alanGazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşar AYDEMİRgüzel sanatlar eğitiminin ülkemiz ve okulumuz için önemine vurgu yapmıştır.

Her iki projedeki danışmanlığından dolayı Öğr. Gör. Necmettin YAĞCI’yaGazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşar AYDEMİR tarafından plaket takdim etmiştir. Ayrıca “Şehit Sanat Eğitimcileri Anıtı” proje tasarımcısı Volkan DEMİR, Gazi Resim-İş Bölümü Kurucu Hocaları Rölyefleri” proje tasarımcısı Hüseyin DEDE’ye ve projenin uygulamasında emeği geçenFahrettin KİTİŞ, Habibe KANDEMİR, Selin Sena ÜNAL, Orhan GEZER, Yetkin YAĞCI, Uğur YILDIZ’a belgeleri takdim edilmiştir.

Proje kapsamında yapılan anıt açılışının ardından2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmüş olan öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı veAnabilim Dalı’nda bir gelenek haline gelen ‘Geçtiğimiz Yıldan Özetle’ isimli karma serginin açılışı yapılmıştır.Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı sergi yoğun ilgi görmüştür. 

background image