GAZİ ÜNİVERSİTESİ “ON KITA BİR VATAN İLELEBET İSTİKLAL” TEMALI AFİŞ TASARIM YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ VE ÇEVRİM İÇİ SERGİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
15 Mart 2021 | 19:47

2021 yılının, TBMM Genel Kurulu tarafından İstiklal marşımızın kabulünün 100. Yılına ithafen “İstiklal Marşı” yılı olarak ilan edilmiş olması nedeniyle Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı bünyesinde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından ulusal katılımlı olarak düzenlenen ödüllü Afiş tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.

Türkiye genelinde lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımına açık olan yarışmaya toplam 325 başvuru gerçekleşmiş olup, seçici kurulun değerlendirmesi sonucu 3 Başarı ödülü, 2 mansiyon ve bir jüri özel ödülü sahiplerini bulmuş ve sergilenmeye değer çalışmalar belirlenmiştir.

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan TEPECİK,  Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Meliha YILMAZ, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof.Dr. Abbas KETİZMEN, Doç. Dr. Osman ÇAYDERE ve Öğr. Gör. Veysel ŞAYLİ’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu Ömer SALKI, Cemile Rabia TÜRKKÖLESİ ve Melikşen AKÖZ’ün çalışmaları Başarı Ödülüne, Burcu YILDIZ ve Aleyna YAZOĞLU’nun çalışmaları  Mansiyon Ödülüne, Deniz BABİLİK’in çalışması ise Jüri Özel Ödülüne değer görülmüştür.

12 Mart 2021 tarihinde “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı programda, Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu moderatörlüğündeki panelden sonra gerçekleşen Afiş tasarım Yarışması çevrim içi ödül töreni ve sergi açılışı, Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Musa Yıldız, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Mahmut SELVİ ve çok sayıda öğretim elemanı ile lisans ve lisansüstü öğrencilerden oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir. Ödül töreninde konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Musa YILDIZ  “ Bireylere ulaşma bakımından görsel unsurların önemi” ne dikkat çekerek, “Görsel hafızanın yüksek oranda hatırlatıcı etkisi bulunmaktadır. Afiş tasarımları verilmek istenen mesajların estetik bir sunumla anlatılmasını sağlamaktadır. İstiklal Marşı’mızın vatan, hürriyet, bayrak, kahramanlık ve iman gibi temsil ettiği değerlerin vurgulanmasında afiş tasarımı önemlidir. Bu bakımdan Gazi Eğitim Fakültemizin düzenlediği bu yarışma oldukça anlamlı” sözleriyle başladığı konuşmasında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahiplerini kutladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Mahmut Selvi ise ödül sahiplerini kutladıktan sonra, yarışmaya katılanlara, düzenlenmesinde emeği geçenlere ve jüri üyelerine tek tek teşekkür ederek “Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun” şeklinde konuşmasını tamamladı. Ardından, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof.Dr. Meliha YILMAZ “Yarışmaya Türkiye genelinde Lisans ve lisansüstü düzeyde çok yoğun bir katılım gerçekleştiğini” dile getirerek yarışmada dereceye giren katılımcıları kutladı. Sonuçların açıklanması ardından Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından Başarı Ödüllerine, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi tarafından mansiyon ödüllerine, Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz tarafından ise jüri özel ödülüne değer görülen çalışmaların sahipleri açıklandı.  Çevrim içi gerçekleşen sergi açılışı ise büyük ilgi gördü. Gazi Üniversitesi “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” Temalı Afiş Tasarım Yarışması sergisi  https://gaziresimissanalsergi.gazi.edu.tr/ adresinden ziyaret edilebilir.

background image