GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANDIK
15 Kasım 2019 | 22:16

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı 10 Kasım 2019 saat 09:05’te vefatının 81. Yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Programa rektörlük alanında bulunan Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde duyulan siren sesleri eşliğinde saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşımız okunarak başlandı. Ardından Atatürk büstünün de açılışının yapılacak olduğu merkez kampüs C blok önüne gidildi. “Gazi Eğitimli Öğrencilerin” büste çelen koymasından sonra Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu KURU yaptığı konuşmasında Büstün 1953 yılında Gazi Eğitimli öğrenciler tarafından nasıl yapıldığını, günümüze nasıl geldiğini anlattı. Harap durumdaki büstün çevre düzenlemesi için Rektörlüğümüze ve yenilenmesindeki önemli katkıları nedeniyle Gazi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Doç. Dr. Osman ÇAYDERE, Öğr. Gör. Necmettin YAĞCI ve Öğr. Gör. Azimet KARAMAN’nın emeklerine teşekkür ederek,konuşmasının sonunda Atatürk büstünün taşıdığı anlamı geleceğe taşımaları için Gazi Eğitimli öğrencilere emanet etti.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami AKTÜRK günün anlam ve önemine dair konuşmada bulunarak Atatürk Büstünün yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında Doç. Dr. Osman ÇAYDERE’nin 3. Sınıf Anasanat Atölye öğrencileriyle hazırlamış olduğu Atatürk’ün başarıları ile ilgili afiş çalışmalarından oluşan sergi, yine C blok önünde Atatürk Büstünün etrafındaki alanda açıldıktan sonra aynı gün Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda sergilenmeye devam etmiştir. Atatürk’ün başarıları ile ilgili yapılan afiş sergisinden dolayı Doç. Dr. Osman ÇAYDERE ve Grafik Anasanat öğrencilerine teşekkür edilmiştir.

Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın düzenlemiş olduğu program çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan saygı ve yoğun duygular eşliğinde sona ermiştir.

background image