Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Bursa'da
7 Mayıs 2018 | 22:10

Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş ABD Osman Çaydere Grafik Atölyesi ile Bursa Ticaret İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği "Bursa'da Kooperatifçilik ve Sanat" başlıklı proje kapsamında düzenlenen Grafik Tasarım sergisi 2 Mayıs tarihinde, Bursa Kent Müzesinde açıldı.  Doç. Dr. Osman ÇAYDERE ve Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir TOKGÖZ' ün açılış konuşmalarını yaptığı sergiye Bursa’nın önde gelen kooperatif birlikleri de destek verdi.

Kooperatifçiliğin grafik tasarım sanatı aracılığıyla anlatıldığı 60’a yakın eserin yer aldığı sergi, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Açılışın ardından sergiye eserleri ile katılan öğrencilere Bursa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından tarihi Kayıhan’da verilen öğle yemeğinde katılım belgeleri ve hediyeleri taktim edildi. Kooperatifçiliğin aslında ne olduğu sorusuna Osman ÇAYDERE atölye öğrencilerinin grafik tasarım dilini kullanarak verdiği cevaplardan oluşan sergi Bursa Kent Müzesi'nde 10 Mayısa kadar ziyaret edebileceklerdir.