Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü’nün İzleri ve Mehmet BAŞBUĞ
2 Kasım 2017 | 11:01

Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü’nün İzleri ve Mehmet BAŞBUĞ

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 30 Ekim 2017 saat 13:30’da Neşe Yağız Konferans salonunda,  yakın bir tarihte kaybettiğimiz Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı mezunu, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ anısına Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılında ‘‘Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü’nün İzleri ve Mehmet BAŞBUĞ’’ konulu anma töreni, panel ve sergi düzenlenmiştir.

Programda, Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanmış olan Mehmet BAŞBUĞ’ un hayatını anlatan kısa film gösterimi yapılmıştır. Programa katılan Mehmet BAŞBUĞ’ un değerli ailesi, arkadaşları, öğrencileri ve salondaki diğer misafirler kısa film gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşamışlardır.

https://www.youtube.com/watch?v=u49dVcA688o&t=29s

Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU yaptığı açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un eşi Aynur BAŞBUĞ’a Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanmış olan  Mehmet BAŞBUĞ’ un hayatını anlatan kısa film CD’sini takdim etmiştir.

Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un arkadaşı olan Prof. Dr. Mehmet ŞAHİNGÖZ ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat PURTAŞ söz almış ve Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ ile ilgili duygularını dile getirmişlerdir.

Program, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılında ‘‘Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü’nün İzleri ve Mehmet BAŞBUĞ’’ konulu panel ile devam etmiştir. Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU moderatörlüğünde, Prof. Dr. Adnan TEPECİK, Prof. Dr. Alaybey KARAOĞLU, Prof. Dr. Osman ALTINTAŞ ve Yrd. Doç. Dr. Ali DÜZGÜN,  Mehmet BAŞBUĞ ile ilgili hatıralarından, duygularından ve Mehmet BAŞBUĞ’un sanatından bahsetmişler ve Mehmet BAŞBUĞ’u kaybetmiş olmanın verdiği üzüntüyü dile getirmişlerdir.

Ardından söz alan Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un oğlu Doç. Dr. Fatih BAŞBUĞ babası hakkında duygularını dile getirmekte zorlanırken, Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı’na teşekkürlerini sunmuş ve Anabilim Dalı’na Gazi Resim-İş Belleğinde sergilenmek üzere Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un paleti ve fırçasını hediye etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılında ‘‘Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü’nün İzleri ve Mehmet BAŞBUĞ’’ konulu panel ve Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’u anma töreninin ardından Malik Aksel Sanat Galerisi’nde ‘‘Mehmet BAŞBUĞ Resim Sergisi’’ne geçilmiştir. Sergi açılışını Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un eşi Aynur BAŞBUĞ yapmıştır. Sergi, Prof. Dr. Mehmet BAŞBUĞ’un ailesi, arkadaşları, öğrencileri, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin katılımıyla yoğun duygularla birlikte ilgi ile karşılanmıştır.

background image