Anabilim Dalımızın Gururu “Sanatın 7 Eli” Sergisi Sanat Severlerle Buluştu
18 Mayıs 2019 | 01:40

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan "Sanatın 7 Eli" Sergisi 15 Mayıs 2019 tarihinde Cermodern Sergi Salonunda sanatseverlerle buluştu.

Türk Resim Sanatının önde gelen 7 usta ismi ve onların yetiştirdiği sanatçıların eserlerinden oluşan Sanatın 7 eli, plastik sanatlar, sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, opera-bale ve mimari sanatın 7 dalını temsil ediyor. Sanatın 7 dalı üzerine kurgulanan daha büyük bir projenin ilk ayağı olan ve “Plastik Sanatlar” alanına odaklanan sergi, kültürel belleğin oluşmasında iz bırakan 7 usta sanatçı ve onların üretim geleneğini, ifade tarzını geleceğe aktaran 20 sanatçıyı bir araya getiriyor. Proje Koordinatörlüğünü Nuray Karabulut'un üstlendiği sergi, kavramsal zemine taşıdığı "el vermek" ritüelini, kuşaklararası bir etkileşim platformuna dönüştürerek sanatın düşünsel ve sezgisel zenginliğini bir sergi kurgusuyla izleyiciyle buluşturuyor.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalının değerli öğretim üyesi Prof.Güler AKALAN’ın da Lütfü Günay, Adnan Çoker, Mustafa Ayaz, Tomur Atagök, Süleyman Saim Tekcan, Ergin İnan ile birlikte Türk Resim Sanatına iz bırakan 7 usta isim arasında yer alması ve bu usta sanatçıların el verdiği sanatçılar arasında yine Anabilim Dalımızın Araştırma Görevlilerinden Murat ASLAN’ın varlığı Anabilim Dalımız için bir gurur kaynağı olmuştur.

Başarılarıyla Gazili olmanın ayrıcalığını bizlere bir defa daha  yaşatan kıymetli hocamız Prof.Güler AKALAN’ı ve Araş.Gör. Murat ASLAN’ı kutluyoruz.

"Sanatın 7 Eli" sergisi, 2 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=NVacwbEIaWU

background image