Anabilim Dalımız Turan Erol’u Ağırladı.
4 Nisan 2017 | 11:39

Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde her ay bir sanatçının öğrencilerle buluştuğu ‘‘Ustalarla Söyleşi’’ etkinliğinin Mart ayındaki konuğu ünlü ressam Turan EROL oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde ve Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Erol’un eserleri ulusal ve uluslararası düzeyde birçok koleksiyonda yer almıştır. Ayrıca 1991 yılında ‘‘Devlet Sanatçısı’’ ünvanı alan sanatçı birçok ödülün de sahibidir.

Öğretim Elemanlarının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, daha çok kendisi ve sanat deneyimi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Turan Erol, sanatın ifade gücü üzerinde durmuş kendi birikim ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşmıştır. Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anısına sanatçımıza plaket takdim ederken,  Anabilim Dalı öğrencileri de sanatçıya çiçek takdim etmişlerdir. Etkinlik sonunda gerçekleşen çay ve ikram esnasında öğrenciler  usta sanatçı ile  daha yakından iletişim kurma ve fotoğraf çekme imkanı bulmuşlardır.