Ana Bilim Dalımız Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN’ı Ağırladı
26 Aralık 2017 | 22:09

Ana Bilim Dalımız Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN’ı Ağırladı

Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı bünyesinde her ay bir sanatçının öğrencilerle buluştuğu ‘‘Ustalarla Söyleşi’’ etkinliğinin Kasım ayındaki konuğu Çağdaş Türk sanatının değerli ismi Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN oldu.

Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN, 1963 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nden mezun olmuştur. 1976 yılında bugün Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan, Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nde serigrafi atölyesini kurarak öğretim üyeliği yapmıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık görevinin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Kurucu Dekanlığını yapmıştır.

Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda sergilere katılmış, ödüller almış olan Süleyman Saim TEKCAN için 2004 yılı kurguladığı ‘‘Müze’’ projesini hayata geçirdiği bir yıl olmuştur. Müze projesi ‘‘İMOGA’’ kimliği ile 2005 yılında sanatseverlerle buluşmuş ve o günden itibaren çeşitli etkinlik ve sergilere ev sahipliği yapmıştır. 2004 yılından bu yana İMOGA’yı kendisinin varlığı ile yaşayan, dönüşen ve üreten bir mekan haline getirmiştir.

Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN hakkında yapılan kısa bir bilgilendirmenin ardından Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafınca hazırlanmış ve Türk sinemasının önemli filmlerinden biri olan, 1965 yapımı yönetmenliğini ve senaristliğini Metin ERKSAN’ın yaptığı, başrollerini Müşfik KENTER ve  Süleyman Saim TEKCAN’ın paylaştığı ‘‘Sevmek Zamanı’’ adlı filmden kısa bir görüntü katılımcılar ile paylaşılmıştır.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, kendisi ve sanat yaşamı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN, daha çok sanat yaşamında edindiği tecrübe ve deneyimlerden bahsetmiştir. Ayrıca sanat deneyimi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN eserlerinde uyguladığı teknik ve üslup üzerinde durmuş ve gençlere ‘‘denemekten, girişimde bulunmaktan korkmamaları gerektiği’’ tavsiyesinde bulunmuştur.

Söyleşinin bitiminde Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anısına sanatçıya plaket takdim etmiştir. Etkinlik sonunda gerçekleşen çay ve ikram servisi esnasında katılımcılar usta sanatçı ile buluşup sohbet etme imkanı bulmuşlardır.

background image