Ana Bilim Dalımız Sayın Şükrü ERTÜRK’ü Ağırladı.
11 Ekim 2017 | 22:22

Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde her ay bir sanatçının öğrencilerle buluştuğu ‘‘Ustalarla Söyleşi’’ etkinliğinin Mart ayındaki konuğu Sayın Şükrü ERTÜRK oldu. Gazi Üniversitesinde hem öğrencilik hem Muammer Bakır’ın asistanlığını yapmış olan Sayın Şükrü ERTÜRK daha sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası Gravür atelyesinde sanat yaşamına devam etmiştir.

Sayın Şükrü ERTÜRK 1977 de 10 TL arka yüz için Atatürk ve çocuklar, 1980 de taille-douce tekniğinde 5.000 TL arka yüz Mevlana Türbesi, 1983 de 100 TL arka yüz Mehmet Akif Ersoy portresi, 1982 de Devlet Tahvili banknotları için Atatürk portresi gravürleri yapmıştır. PTT için Atatürk’ün ölümünün 50.yılı anısına blok pul ve lokomotif serisi ve diğer posta pulları yapmıştır. 1990–2005 yılları arasında dolaşıma çıkarılan banknotların önyüzünde yer alan Atatürk portrelerinin ve 20 milyon, 20 YTL banknotun arka yüzündeki Efes Antik kenti’in taille-douce tekniğinde gravürlerini yapmıştır.

Ayrıca Ankara Ekslibris Derneği tarafından 2014 yılında Bulgaristan’da düzenlenmiş olan yarışmada üniversite özel ödülünü alan Sayın Şükrü ERTÜRK, Ankara Söğütözü’nde kurduğu gravür atelyesinde taille-douce tekniğinde portre ve ekslibris çalışmalarına devam etmektedir.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, kendisi ve sanat yaşamı hakkında bilgi veren Sayın Şükrü ERTÜRK, daha çok Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası için hazırlamış olduğu gravürlere ve uyguladığı tekniğe değinmiştir. Sanat deneyimi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Şükrü ERTÜRK uyguladığı tekniğin inceliğine ve uzun zaman alması konuları üzerinde durmuş, kendi birikim ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşmıştır.

Söyleşi’nin bitiminde Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anısına sanatçımıza plaket takdim ederken,  Anabilim Dalı öğrencileri de sanatçıya çiçek takdim etmişlerdir. Etkinlik sonunda gerçekleşen çay ve ikram servisi esnasında katılımcılar Sayın Şükrü ERTÜRK ile buluşup sohbet etme imkanı bulmuşlardır.

background image