Ana Bilim Dalımız Prof. Hasan PEKMEZCİ’ yi Ağırladı.
26 Aralık 2017 | 22:09

Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalında her ay bir sanatçının öğrencilerle buluştuğu ‘‘Ustalarla Söyleşi’’ etkinliğinin Aralık ayındaki konuğu Türk sanatının değerli ismi Prof. Hasan PEKMEZCİ oldu.

1965 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü kazanan Prof. Hasan PEKMEZCİ,. Adnan Turani, Turan Erol, Nevide Gökaydin, Hidayet Telli, Kayıhan Keskinok, Mürşide İçmeli, Muammer Bakır, Hamza Inanç, Nevzat Akoral, Mustafa Tömekçe gibi Gazi Eğitim’in yetkin sanatçı-eğitimci kadrosundan ders alarak 1968 yılında mezun olmuş,1978 yılında yetiştiği ve ideali olan Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde 1987 yılına kadar görev yapmıştır.

1985 yılında Avrupa Kültür Forumu Budapeşte sergisine davet edilen Hasan PEKMEZCİ’nin yağlıboya tablosu Macaristan Çağdaş Sanatlar Müzesi koleksiyonu tarafından satın alınmış ve 1991 yılında Osako Trienali Uluslararası Sergide Türkiye’yi temsil eden tek Türk sanatçısı olmuştur.

Prof. Hasan PEKMEZCİ’nin 39 kişisel sergi ve yüzlerce karma ve grup sergisinde eserleri yer almış, başta Devlet Resim Sergileri olmak üzere ülkemizde düzenlenen DYO, VAKKO, VİKİNG, İstanbul Sanat Bayramı, İstanbul Yeni Eğilimler, TPAO gibi yarışma ve sergilere katılmış ve 20’den fazla ödül kazanmıştır.

21 Aralık Perşembe saat 14:00’de Neşe Yağız Konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide, kendisi ve sanat yaşamı hakkında bilgi veren Prof. Hasan PEKMEZCİ konuşmasında özellikle Gazi’li olmanın önemine ve ayrıcalığına vurgu yapmıştır. Öğrencilere bulundukları bu köklü kurumun değerini iyi anlamaları ve bilmeleri tavsiyesinde bulunmuştur. Ayrıca sanat deneyimine yön veren yaşamından hikâyelere değinmiş ve iyi bir sanatçı-eğitimci de olması gereken özellikler hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi bitiminde, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anısına sanatçıya plaket takdim ederken, Ana Bilim Dalı öğrencileri de sanatçıya çiçek takdim etmişlerdir.

Etkinlik sonunda gerçekleşen çay ve ikram servisi esnasında katılımcılar usta sanatçı ile buluşup sohbet etme imkânı bulmuşlar, kendisi ve sanat deneyimi ile ilgili merak edilen soruları sanatçıya yöneltmişlerdir.

background image