Alp Kadın 4. Çalıştayı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Geçekleştirildi
13 Mart 2019 | 16:54

Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim –İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu’nun düzenlediği “Azerbaycan’ın Kadın Kahramanlarına Armağan” edilen Alp Kadın 4. Çalıştayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’de Reşim- İş Eğitimi Anabililm Dalı Neşe Yağız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmalarını Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim –İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Sayın Necibe NESİBOVA, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinin değerli eşi Sayın Zümrüt İbrahim yapmıştır. Tarihte yaşamış ve döneme damgasını vurmuş güçlü Türk kadınlarından bahseden konuşmacılar ayrıca kadının toplum içinde üstlendiği rolün önemine vurgu yapmışlardır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel bir günde gerçekleşen Alp Kadın 4. Çalıştayı’na Gazi Üniversitesi’nin Kadın Dekanları’ndan; Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan ÖZMERİÇ KURTULUŞ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemile Nakış KARAMAĞARALI’da katılmış ve konuşmacılara plaket takdiminde bulunmuşlardır.

İki oturumda gerçekleşen çalıştay’ın ilk oturumu Prof. Dr. Meliha YILMAZ başkanlığında, Dr. Aybeniz Eliyeva- Kengerli’nin  “Azerbaycan Nağıllarında Cesur Kadın Obrazları” ve Doç.Dr. Sevil Kerimova’nın “Sanat Tarihinde Tomris Han İkonografisi” konulu sunumları ile gerçekleştirilmiştir. Konuşmacılara ve oturum başkanına günün anısına Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA tarafından plaket ve belge takdimi yapılmıştır. Ayrıca SARIKAYA konuşmalarında Gazi Üniversitesi’nde ve Gazi Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören kadın öğrencilerin oranları hakkında istatistiki bilgiler vererek, üniversitelerin gelişmişlik düzeylerinin kadın oranlarının varlığı ile ilişkili olduğundan bahsetmiş ve bu anlamlı günde böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı’na teşekkürlerini sunmuştur.

Çalıştayın ikinci oturumu ise Prof. Dr. Ayşe Yücel ÇETİN başkanlığında, Prof. Dr. Gülşen Eliyeva- Kengerli’nin “Kahraman Türk Hatunları”  ve Doç. Dr. Meltem KATIRANCI’nın  “Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Tarafından Hocalı İçin Düzenlenen Sergilerde Kadın Figürleri” sunumları ile tamamlanmıştır.

“Azerbaycan’ın Kadın Kahramanlarına Armağan”  edilen Alp Kadın 4. Çalıştayı sonunda çalıştay değerlendirmesi yapılmış ve çalıştay tüm alp kadınlara armağan edilmiştir.

Çalıştay sonunda Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin Resim –İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU ’ya ve Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu’nun Akademik Danışmanı Doç. Dr. Meltem KATIRANCI ’ya armağanı olan plaketler Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinin değerli eşi Sayın Zümrüt İbrahim ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi olan Sayın Necibe NESİBOVA tarafından takdim edilmiş, hassasiyetleri için ayrıca  kendilerine teşekkür edilmiştir.

background image