Açılış Töreni ve Geçtiğimiz Yıldan Özetle Karma Sergisi
2 Ekim 2019 | 21:19

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında düzenlemiş olduğu Açılış Töreni ve Geçtiğimiz Yıldan Özetle Karma Sergisi ile merhaba dedi.

30 Eylül 2019 tarihinde Saat: 13:30’da Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı Neşe Yağız Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılmıştır. Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmalarını yapan Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU konuşmasında yeni dönemde yapılması gerekenler hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından, öğrencilere Gazi Üniversitesi’ne yakışır biçimde çağdaş uygulamaları takip eden, Türkçemizi iyi kullanan gençler olmaları yönünde tavsiyelerde bulunmuş ve yeni eğitim- öğretim yılının tüm akademik personel ve öğrenciler için iyi geçmesi dilek ve temennisinde bulunmuştur.

Törende, Ağustos ayında emekliliğe ayrılmış olan Öğr. Üy. Nurettin ŞAHİN kürsüye davet edilerek kendisinden duygu ve düşüncelerinin paylaşılması istenmiştir. Konuşmasında eski bir Gazi Üniversitesi mezunu olduğuna değinen ŞAHİN ayrıca Gazi Üniversitesi’nde geçirmiş olduğu 40 yılı aşkın süre boyunca biriktirdiği anılardan bazılarını öğrenciler ile paylaşmıştır. Ayrıca kendisine bu kurumda çalışmış olmanın verdiği mutluluk ve gururdan bahseden ŞAHİN teşekkürlerini sunmuştur. Ardından Prof. Dr. Meliha YILMAZ, Doç. Dr. Meltem KATIRANCI, Doç. Dr. Osman ÇAYDERE ve Öğr. Gör. Necmettin YAĞCI tarafından kendisi hakkında kısa anılara değinilmiştir. Öğr. Üy. Nurettin ŞAHİN’e öğrenciler tarafından bir buket çiçek sunulmuş ve Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU tarafından kendisine plaket takdimi yapılarak, emeklerinden dolayı teşekkür edilmiştir.

Anabilim Dalı’nda bir gelenek haline gelen “Geçtiğimiz Yıldan Özetle” isimli Karma Sergisinin açılışı için törenin sonunda tüm konuklar Malik Aksel Sergi salonuna davet edilmiştir. Yeni bir başlangıçta veda içinde olsa Resim- İş ailesi içinde bulunmanın verdiği mutluluktan söz eden Öğr. Üy. Nurettin ŞAHİN tarafından açılan sergide; 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmüş olan öğrencilerin çalışmalarına yer verilmiştir.  6 Ekim 2019 Pazar gününe kadar açık olan sergi yoğun ilgi görmüştür.

background image