24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladık…
30 Kasım 2018 | 10:25

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Gazi'nin İzinde 25 Yıl Plastik Sanatlar Sergisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlik Programı 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 13.30’da Neşe Yağız Konferans Salonunda gerçekleşmiştir.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı başlamıştır. Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmaları Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem KATIRANCI, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA tarafından yapılmıştır.

Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda, yıllarca sanat eğitimcisi yetiştirmiş emekli hocalarımız sahneye davet edilerek kendilerine bu günün anısına bir armağan takdimi yapılmıştır. Emekli hocalarımıza armağanları Gazi Eğitim Fakültesi Eski Dekanlarından, Prof. Dr. Reşat GENÇ, Prof. Dr. Zekiye SULUDERE ile Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Güler AKALAN ve Öğretim Üyesi Nurettin ŞAHİN tarafından takdim edilmiştir. Değerli Hocalarımızın duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri konuşmalarında özellikle, geçmişten bugüne nasıl gelindiğine, Gazi’li olmanın nasıl bir ayrıcalık olduğuna, öğretmenlik mesleğinin kutsal taraflarına değinmişler ve geçmişle bugünü birleştiren bu özel programdan dolayı Anabilim Dalımıza teşekkür etmişlerdir.

1993 yılında Anabilim Dalımızdan mezun olmuş değerli hocalarımızın eserlerinin sergilendiği, Gazi’nin İzinde 25 Yıl Plastik Sanatlar Sergisi’ne katılımlarından dolayı 1993 mezunu hocalarımız sahneye davet edilmiş ve kendilerine bu gününün anısında armağanları takdim edilmiştir.  1993 yılında üniversitelerinden mezun olduklarında mezuniyet diplomalarını o dönemin Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Genç’ten alan hocalarımıza, armağanları yine Prof. Dr. Reşat Genç tarafından verilmiştir. Yıllar sonra tekerrür eden bu an salondakilere duygu dolu anlar yaşatmıştır. Ellerinde güllerle çıktıkları sahneden inerken 1993 mezunu hocalarımız emektar hocalarımıza gülleri sunup öğretmenler günlerini kutlamışlardır. Bu sayede salonda yer alan her yaştan öğretmen ve öğretmen adayları arasında hoş bir çiçek seremonisi yaşanmıştır. Geçmişten bugüne Gazi’li öğretmenlerin bir arada olduğu toplu fotoğraf çekimi ile Neşe Yağız Konferans Salonu’ndaki program sona ermiş akabinde Malik Aksel Sergi Salonu’nda sergilenen Gazi’nin İzinde 25 Yıl Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışı Gazi Eğitim Fakültesinin geleneksel kayısılı böreği ikramı ile gerçekleşmiştir.  1993 mezunlarının eserlerinin yer aldığı sergi sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştır.

background image