23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkmen Çocuklarla Kutlandı
28 Nisan 2019 | 01:33

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Türk Sanatı Topluluğu tarafından yürütülen proje kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen  ‘Türkmen Eller Okuma ve Resim Sergisi’ 19 Nisan 2019 Cuma günü saat 15:00’da Neşe Yağız Konferans Salonunda gerçekleşti.

23 Nisan kapsamındaki bu proje ve etkinlik yoğun ilgi getirmiş olup Türkmeneli Tv ve TRT Avaz tarafından 23 Nisan’da yayınlanması amacıyla çekildi.

Saygı duruşu ardından,Türkmeneli Marşı ve İstiklal Marşımız ile başlanan programa yıl boyunca Türkmen çocukları ile yapılan etkinliklerin yer aldığı kısa bir film gösterimi ile  devam edildi. Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında özellikle, Türkmenlerin tarih sayfasındaki yeri ve önemine dikkat çekerek bizlerin de tarihi olan bu geçmişin daha fazla araştırılması ve öğrenilmesi çağrısında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşad SALİHİ’nin gelmeyi çok istediği bu etkinliğe duygularını ve gelememesinin üzüntüsünü dile getirdiği kısa video izlendi.

Kerkük’teki savaşta tüm eğitim hayatını geride bırakmak zorunda kalmış ve derin mücadeleler vermek zorunda kalmış bir Türkmen genci olan Ömer AYAD’ı yaşadıklarının bir kısmını anlatması için sahneye davet edildi. Yine Ömer gibi ailesi Kerkük’ten ülkemize gelmek zorunda kalmış Türkmen öğretim üyemiz ve aynı zamanda Türk Sanatı Topluluğumuzun başkanı Doç. Dr. Meltem KATIRANCI hocamız da duygu dolu konuşmasını yaptıktan sonra Ömer AYAD’a hediyesini takdim etti.

‘Özümüz Türk Sesimiz Türkçe’ diyerek yola koyulan ve Türkmen öğrencilere gönüllü öğretmenlik yapan birbirinden değerli Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri eşliğinde Türkmen çocuklar sahnede şiir dinletisi sergilediler.

Ardından Türkmen çocuklarla sanat eğitimi çalışan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri de sahneye davet edildi.

Projede önemli katkıları olan değerli misafirlerimiz; Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Mehmet TÜTÜNCÜ, Beşiktaşlı Sanayici İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan KAYA, Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İç Anadolu temsilcisi Dalya HÜRMÜZLÜ ve Özel Eğitimciler Derneği Başkanı Dursun UÇAN  teker teker sahneye davet edilerek bugünün anısına armağan takdimi yapıldı.Armağanlar, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA, Doç. Dr .Meltem KATIRANCI tarafından takdim edildi.

Projede başı çeken ve Türkmen öğrencilere büyük katkıları dokunan Türk Dili Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe YÜCEL ÇETİN ve Türk Sanatı Topluluğu başkanı öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem KATIRANCI sahneye davet edilerek sayın Dekan SARIKAYA tarafından armağanları takdim edildi.

Doç. Dr. Meltem KATIRANCI’nın teşekkür konuşmasının ardından misafirilerimizin ve sayın Dekanın Türkmen çocuklara armağanları verildi ve sahneye davet edilen tüm konuklarımızla beraber projeye katılan öğretmen, öğrenci ve hocalarımızın olduğu toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliğin  sergi boyutunda ise Türkmenellerin yaptığı çalışmaları görmek üzere Neşe Yağız Konferans Salonu’nun hemen dışında gerçekleşen sergi ve ikramlarla program sona erdi.

background image