‘’Türk Milletinin Değerleri Duvar Resimleri Projesi ’’ KAYSERİ KÜLTÜR VE SANAT GEZİSİ
3 Mayıs 2018 | 22:07

Kayseri İli İncesu İlçesinde yer alan Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu eğitim öğretim alanında akademik başarıların yanı sıra sosyal faaliyetlerde de başarılara imza atan çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir kurumdur. Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Sanat Eğitiminin öneminin bilinci içerisinde, görsel sanatların öğrenme ve yaratıcılıktaki gücünü, ortaya çıkarmadaki etkisini de dikkate alarak bu eğitim öğretim yılı içerisinde Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu ve Kayseri İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Türk Milletinin Değerleri Duvar Resimleri’’ konulu bir proje gerçekleştirerek bu proje kapsamında 28-29 Nisan tarihlerinde iki günlük Kayseri gezisi düzenlemiştir.

Proje Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’nun koordinatörlüğünde Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğunun Akademik Danışmanı Doç.Dr. Meltem Demirci Katırancı ve Doç.Dr. Bülent Salderay’ın danışmanlığında yürütülmüştür. Daha önce İncesu’ya giden Projenin Araştırmacı Ekibinde yer alan Öğr.Gör. Yılmaz Çıracıoğlu, Araş.Gör. Ramazan Can, Yüksek Lisans Öğrencileri Adem Öcal, Murat Gürbüz, İsmail Aslan ve lisans öğrencisi Hayrettin Akbıyık tarafından Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulunun ana binasının duvarları; “Atatürk portresi”, “Dalgalanan Türk Bayrağı” ve “Atatürk’ün Kocatepe’de” duruşu siluet olarak resimlenerek “Ne Mutlu Türküm Diyene “yazısı ile tamamlanmıştır.

Bu boyama işleminin bir gün sonrasında 28 Nisan Cumartesi Günü Ankara’dan yola çıkan 80 kişilik Gazi Üniversiteli ekibin ilk durağı Kayseri’nin başta Merzifonlu Karamustafa Paşa Kervansarayı olmak üzere önemli eserlerini içinde barındıran, İncesu İlçesi ve bu ilçede bulunan Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu olmuştur. Gazi Üniversiteli çalışma grubu İlçe Milli Eğitim Müdürünün de ilgilendiği, ev sahipliğini özveri ile içtenlikle Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu Müdürü Ali Ulaş’ın yaptığı, okul öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı coşkulu bir ortamla karşılanmıştır. Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi öğrencileri ve Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu öğrencileri ortak çalışmalarını, okulun bahçe duvarlarına boyayarak uygulamışlardır. Ortaokula giden öğrencilerin kendilerini özgürce ifade etmeleri için daha önce kalıplarla hazırlanıp çizilen alanların içerisi serbest bırakılmış, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinin desteğiyle birlikte, ortaokullu öğrenciler dilediğince, çeşitli çalışmalar ortaya çıkarmışlardır. Keyifli anlar, öğrencilerin yüzündeki gülümseme ile taçlanarak proje tamamlanmıştır. Şehrin hâkim bir tepesinde yer alan okulun cephesinden yansıyan ve ileride ışıklandırılması planlanan Türk Bayrağı ve Atatürk resimleri İncesu’luların büyük beğenisini kazanmıştır.

Kayseri Gezisinin ikinci günü olan 29 Nisan Gazi Üniversiteli grubun Türk Sanatı Tarihinden çeşitli izleri barındıran müze ve tarihi eserlerin ziyaretleriyle sürdü. Gazi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi öğrencileri için, derslerinde işleyip inceledikleri eserleri gerçekte birebir görmüş olmak büyük bir kazanım oldu. Gezi, Kayseri’nin sevilen yerlerinden biri olan Ali Dağı ile devam etti. Yine Kayseri’ye has sucuk ekmek ile öğrenciler güzel dakikalarının içinde lezzetli anlar yaşayarak, gezi ve projelerini sonlandırmış oldu.

background image