‘‘TÜRK DÜNYASINDA SAVAŞ, KADIN VE SANAT’’
27 Mart 2017 | 06:30

‘‘TÜRK DÜNYASINDA SAVAŞ, KADIN VE SANAT’’

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘‘Türk Dünyasında Savaş, Kadın ve Sanat’’ isimli panel ve dia gösterisi gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte ilk olarak Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU ‘‘Kırımlı Ressam Rüstem Eminov’un Fırçasından Bitmeyen Bir Savaşın Resimlerine Yansıyan Kadın Yüzleri’’ başlıklı konuşmasını yapmış ve “Vatan” kavramında “Kadın” vurgusunda bulunmuştur. Konuşmasının sonunda sözleri sürgün yıllarında Kırım Türkü bir Kadın tarafından yazılmış, yine Kırım Türkü bir Kadın sanatçı tarafından seslendirilen “ Ey Güzel Kırım” şarkısı salonda duygulu bir atmosfer yaratmıştır. Sonrasında ise Doç. Dr. Bülent SALDERAY ‘‘Kıbrıs Türk Kadını ve Var Olma Mücadelesi’’ başlıklı,  Doç. Dr. Meltem KATIRANCI ‘‘Kerküklü Bir Kadın Sanatçının Gözüyle Kadın’’ başlıklı ve Doç. Dr. Çağatay AKENGİN ‘‘Mehmet BAŞBUĞ Resimlerinde Türk Kadını’’ başlıklı konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

8 Mart 2017 saat:11:00’da Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Neşe Yağız Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA, öğretim elemanları ve öğrenciler katılmıştır.

Panelin ardından konuşmacılara, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Rabia SARIKAYA teşekkürlerini sunmuş ve plaket takdim etmiştir.

background image