"Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Atatürk'ü Andı"
11 Kasım 2016 | 15:43

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği programın bir bölümü de Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı’nın düzenlediği sergi olmuştur. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da önemli bir etkinliğe imza atmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü fotoğraflarla anmıştır. ‘Vefatının 78. Yılında Gazi’nin Gençliği Atatürk’ü Fotoğraflarında Anlatıyor’ konulu çalıştay-sergi düzenleyerek Atatürk’e olan bağlılığını, minnetini ve sevgisini bir kez daha vurgulamıştır. Çalıştay- sergi, Resim-İş Eğitimi  Anabilim Dalı’nda Fotoğraf Dersi veren Dr. Tuna Akçay’ın rehberliğinde 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin Atatürk’ü anlattığı fotoğraflarından oluşmaktadır. 10 Kasım 2016 tarihinde, saat 13.30 da Malik Aksel Sanat Galerisi’nde serginin açılışı, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA’nın katılımıyla gerçekleşmiştir. Açılış öncesi Dr. Tuna AKÇAY konuşma yaparak serginin amacı ve kapsamı hakkında izleyicileri bilgilendirmiştir. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Alev ÇAKMAKOĞLU KURU konuşmasında günün önemini bir kez daha vurgulamıştır. Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA konuşmasının ardından Dr. Tuna Akçay’a teşekkür belgesini vererek serginin oluşmasında emeği geçenleri kutlamıştır. Açılışa birçok öğretim elemanı ve öğrenci iştirak etmiş, sergi beğeni ile izlenmiştir.